7 Kasım 2013 Perşembe

DEREOTLU POĞAÇA

Malzemeler

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı kadar tuz
yarım kase ince kıyılmış dereotu
un
Hazırlanışı

Malzemelerin tamamını bir kabın içerisinde yoğurun. Kolay şekillendirilebilecek kıvamda yumuşak bir hamur elde edin. Hamur elinize yapışmıyor ve iyice bütünleşmişse hazır demektir. Sonrasında mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp top top şekiller verin. Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derece fırında pişirin. Afiyet olsun….
Fotoğraf: dereotlu poğaça

Malzemeler

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı kadar tuz
yarım kase ince kıyılmış dereotu
un
Hazırlanışı

Malzemelerin tamamını bir kabın içerisinde yoğurun. Kolay şekillendirilebilecek kıvamda yumuşak bir hamur elde edin. Hamur elinize yapışmıyor ve iyice bütünleşmişse hazır demektir. Sonrasında mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp top top şekiller verin. Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derece fırında pişirin. Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder