7 Kasım 2013 Perşembe

PÜF NOKTALAR

* Çicekleriniz için:
Püf noktası: Haşladığınız yumurtanın suyunu saksıya dökün. Çiçekleriniz pek mutlu olacak…

* Gülleriniz boyunlarını bükerse:
Püf noktası: İlk önce sıcak suya sonra soğuk suya batırın.

* Saksı çiçekleriniz için :
Püf noktası: Sigara küllerini saksınıza koyarsanız yapraklardaki kurt böcek vs. yokedersiniz.

* Akü Başları oksitlenirse :
Püf noktası: Cola sürmeyi bir deneyin… Oksitlenme diye bir derdiniz kalmayacak…

* Fareleri kaçırmak için :
Püf noktası: Nane yağını bir karton parçasının üzerine sürün farelerin geldiği yere koyun.

* Mangal ızgaranızı temizlemek zordur :
Püf noktası: Ilıkken cam sille temizleyin veya ılıkken nemli gazete kağıdına sarın birmüddet sonra sertleşmis artıkların yumuşadığını göreceksiniz.

* Boya kokusunu gidermek için :
Püf noktası: İki büyük baş soğanı soyup ikiye bölün suyun içine atın bunuda kokulu odaya koyun.

* Ağzı dar şişe kavanoz temizlemek için :
Püf noktası: Biraz deterjan biraz su bir kaşık pirinç ile çalkalayın… Şişeniz pırıl pırıl olur…

* Balıklı tava kokusu :
Püf noktası: Tavayı limonla bir güzel ovalayın ve yıkayın. Kokudan eser kalmaz…


* Kesik Limonu nasıl saklarsınız :
Püf noktası: Küçük bir tabağa toz şeker serpin, kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun iki hafta limon kurumadan saklanır.

* Soyulmuş patateslerin kararmadan saklanabilmesi için:
Püf noktası: Saklanacak kabın içine su, bir tutam tuz koyun. Buzdolabında saklayın gerektiği zaman suyla yıkayıp kullanın.

Kokulu oda:
Püf noktası: Ampülün üzerine biraz parfümünüzden sıkınız yakıldığında mis gibi kokar odanız.

* Patates haşlarken :
Püf noktası: Haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyun patatesler vitaminlerini kaybetmemiş olur. Aynı zamanda da patatesleriniz daha çabuk pişer…

* Dereotonu saklamak için:
Püf noktası: Temiz bir havluya kaplayacak şekilde sarın, bu şekilde naylon torbaya koyup buzdolabına saklamaya bırakabilirsiniz.

* Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için:
Püf noktası: İki kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyun 1saat buz dolabında bekletin.

* Domatesin kabuklarını kolay soyma;
Püf noktası: Domates’in kabuklarını kolay soymak için, bıçağın
sırtıyla domateslerin kabuklarını soyacağınız yönün tersine sürtün ve daha sonra soyun ya da domatesleri kaynar suda 1 dakika bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder