13 Kasım 2013 Çarşamba

BALIK KÖFTESİ

MALZEMELER 
2 adet palamut baligi 
2 bas soğan 
2 dilim bayat ekmek 
3 adet yumurta 
1 küçük demet maydanoz 
2 fincan zeytinyağı 
Yeteri kadar tuz, karabiber 
1 çay bardagi un 

YAPILIŞI 
Palamutiari temizleyin. 1 adet soğani dört parçaya bölerek bolca su içerisinde iyice haslayin. Baliklari sudan alip etleri kilçikiarindan ayirin. 
Buna islatilmis, suyu sikilmis ekmek içi, rendelenmis soğan, 1 yumurta, tuz, karabiber ve kiyilmis maydanoz katarak iyice yogurun. 
Yogrulan bu karisimdan cevizden büyük parçalar alip avuç içinde yuvarlak köfteler yaparak una bulayin. Kalan iki yumurtayi çirpin. Una bulanmis köfteleri yumurtaya bulayip kizdirilmis yagda tavanin sapindan tutup sallayarak kizartin. Yaninda soğan, maydanoz ile servise sunun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder