BALIK KÖFTESİ
MALZEMELER 2 adet palamut
baligi 2 bas soğan
2 dilim bayat ekmek 3 adet yumurta
1 küçük demet maydanoz 2 fincan zeytin
yağı Yeteri kadar tuz, karabiber 1 çay bardagi un YAPILIŞI Palamutiari temizleyin. 1 adet soğan
i dört parçaya bölerek bolca su içerisinde iyice haslayin. Baliklari sudan alip etleri kilçikiarindan ayirin. Buna islatilmis, suyu sikilmis ekmek içi, rendelenmis soğan
, 1 yumurta
, tuz, karabiber ve kiyilmis maydanoz katarak iyice yogurun. Yogrulan bu karisimdan ceviz
den büyük parçalar alip avuç içinde yuvarlak köfteler yaparak una bulayin. Kalan iki yumurta
yi çirpin. Una bulanmis köfteleri yumurtaya bulayip kizdirilmis yagda tavanin sapindan tutup sallayarak kizartin. Yaninda soğan
, maydanoz ile servise sunun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder