13 Kasım 2013 Çarşamba

ISPANAKLI MANTARLI KUSKUS

300 gram ıspanak 
200 gram mantar 
1 paket kuskus 
30 gram tereyağı 
1 adet soğan 
1 kaşık pekmez 
200 gr keş peynir
Hazırlanış 


Ispanakları irice kıyın. Mantarları ince ince doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Kuskusu kaynar suya atın. Suyunu çektirerek pişireceğimiz için fazlaca su koymayın. Tavaya yağı koyun ve soğanları iyice pembeleştirin. Pembeleşince pekmezi ekleyip karamelize edin. Mantarları ekleyin yüksek ateşte kavurun. Suyunu çekince altını kapatın. 
Kuskuslar pişince ve suyu yarılanınca ıspanakları salın ve 5 dakika pişirin. Mantarları ve sana klasik yağ ekleyin. Keş peyniri ile servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder