SÖMELEK KÖFTE (KAHRAMANMARAŞ)
Malzemeler 2 Su bardağı ince köftelik bulgur
250 gr yağsız çiğ köftelik kıyma 1 Tatlı kaşığı biber salça
sı 1 Küçük soğan
, tuz Kavurmak için 200 gr tereyağı veya 1 çay bardağı zeytin
yağı Karabiber, kırmızı biber
Yapılışı Bulgur bir leğenin içine alınır, üzerine küp küp doğranmış soğan
, biber salça
sı, tuz ilave edilip macun kıvamına gelene kadar ara ara su vererek 20-30 dk yoğrulur. Yoğrulan köfteler fındık
tan az büyük parçalar koparılıp, parmak şeklinde yuvarlanır, bu köfteler daha sonra tuz ilave edilerek kaynamış suda haşlanır. Başka bir tencereye yağ koyulup karabiber ve kırmızı biber ilave edilir. Arzu edilirse 1 yemek
kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates
salçası da ilave edilebilir. Suyu süzülen köfteler tencereye aktarılır ve kısık ateşte 5-10 dk kavrulur, yemeğimiz servise hazırdır. Not: bu yemeğimizin yanında mutlaka ekşili turşu yapılır. Köftelerimiz yufka ekmekle dürüm yapılıp yenilirse lezzeti ikiye katlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder