13 Kasım 2013 Çarşamba

SÖMELEK KÖFTE (KAHRAMANMARAŞ)

Malzemeler 
2 Su bardağı ince köftelik bulgur 
250 gr yağsız çiğ köftelik kıyma 
Tatlı kaşığı biber salçası 
1 Küçük soğan, tuz 
Kavurmak için 
200 gr tereyağı veya 1 çay bardağı zeytinyağı 
Karabiber, kırmızı biber 

Yapılışı 
Bulgur bir leğenin içine alınır, üzerine küp küp doğranmış soğan, biber salçası, tuz ilave edilip macun kıvamına gelene kadar ara ara su vererek 20-30 dk yoğrulur. Yoğrulan köfteler fındıktan az büyük parçalar koparılıp, parmak şeklinde yuvarlanır, bu köfteler daha sonra tuz ilave edilerek kaynamış suda haşlanır. Başka bir tencereye yağ koyulup karabiber ve kırmızı biber ilave edilir. Arzu edilirse 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası da ilave edilebilir. Suyu süzülen köfteler tencereye aktarılır ve kısık ateşte 5-10 dk kavrulur, yemeğimiz servise hazırdır. 

Not: bu yemeğimizin yanında mutlaka ekşili turşu yapılır. Köftelerimiz yufka ekmekle dürüm yapılıp yenilirse lezzeti ikiye katlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder