5 Kasım 2013 Salı

BALLI İRMİKLİ KEK

1 çay bardağı tozşeker 
2 çorba kaşığı tereyağ 
adet limonun rendelenmiş kabuğu 
adet yumurta
1 çay bardağı irmik 
1 çay bardağı badem
paket kabartma tozu 
4 çorba kaşığı yogurt
Sos için: 
5 çorba kaşığı tozşeker 
3 çorba kaşığı limon suyu 
2 çorba kaşığı bal 
su bardağı portakal suyu 
Üzeri için: 
Kıyılmış badem

Kek için, tozşeker, tereyağı ve rendelenmiş limon kabuğunu krema kıvamı alanakadar karıştırın. Yumurta, irmik, kıyılmış badem, kabartma tozu ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Karışımı, yağlanmış 30 cm'lik fırın kabına boşaltın. Öncedenısıtılmış 160 derece fırında, 25-30 dakika pişirin. 
Sos için, tozşekeri eriyene dek tavada karıştırın. Portakal suyu, bal ve limonsuyu ekleyip karıştırın. Kekin üzerine gezdirin. Kıyılmış badem  serpip servisyapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder