BALLI İRMİKLİ KEK
1 çay bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı tereyağ
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 adet yumurta
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı badem
1 paket kabartma tozu
4 çorba kaşığı yogurt
Sos için:
5 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı bal
1 su bardağı portakal suyu
Üzeri için:
Kıyılmış badem
Kek için, tozşeker, tereyağı ve rendelenmiş limon kabuğunu krema kıvamı alanakadar karıştırın. Yumurta, irmik, kıyılmış badem, kabartma tozu ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Karışımı, yağlanmış 30 cm'lik fırın kabına boşaltın. Öncedenısıtılmış 160 derece fırında, 25-30 dakika pişirin.
Sos için, tozşekeri eriyene dek tavada karıştırın. Portakal suyu, bal ve limonsuyu ekleyip karıştırın. Kekin üzerine gezdirin. Kıyılmış badem
serpip servisyapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder