4 Kasım 2013 Pazartesi

EKŞİLİ ET KABAĞI (KAHRAMANMARAŞ)

150 Gr kuşbaşı kuzu eti 
1 Adet Orta Boy Soğan 
1 Domates 
1 Biber 
2 Yemek Kaşığı Biber Salçası 
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası 
Tuz 
Kırmızı Pul Biber 
Karabiber 
Nane 
2 Diş Ezilmiş Sarımsak 
500 Gr Et Kabağı 

Kuşbaşı olarak doğranmış kuzu eti ve kıyılmış soğan 10 dk. kadar kavrulur, yeteri kadar domates ve biber salçası ilave edilir. Baharatlar ilave edilir. Üzerine yeteri kadar su ilave edilerek 20 dk. Kaynatılır. Doğranmış et kabağı ve haşlanmış nohut ilave edilir, pişmeye yakın domates ve biber ilave edilir. Son olarak da tuzuna bakılarak Kahramanmaraş’a özgü sumak ekşi ilave edilir. Yemeğin üzerine ezilmiş sarımsak ve nane sıvı yağda kavrularak yemeğin üzerine ilave edilir. Et kabağı döğme pilavı ile servis yapılır 

Not: Et kabağının en dışı olan yeşil kabuk kısmı soyulur ve et kabağının içindeki çekirdekli beyaz yer çıkartılır. Kabağın geriye kalan kısmı yemeğe küp küp doğranır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder