7 Kasım 2013 Perşembe

MİS GİBİ TÜRK KAHVESİ

MALZEMELER: 1 Kişilik 1 kahve fincanı soğuk su 1 çay kaşığı dolusu kahve(taze çekilmiş) Tozşeker Şekersiz sevenler için 0 şeker :) Orta kahve sevenler için 1 çay kaşığı tozşeker Şekerli kahve sevenler için 2 çay kaşığı tozşeker YAPILIŞI:Cezveye kişi sayısına göre soğuk suyu koyup üstüne şeker ve kahveyi ekleyelim.Ocağa koymadan kahve ve su birbirine iyice özleşene kadar kaşıkla karıştıralım.(Bu karıştırma işlemini yaparken bile  hava kabarcıkları oluşacak kahve köpürecektir) Ocağın kahve gözü denilen en küçük gözüne cezveyi koyup en kısık ateşte hiç karıştırmadan pişmeye bırakalım.Kahve yanlarından hafif kabarınca ocaktan alıp, üst kısmından (sadece köpüğünden) fincana kahve koyalım ve cezveyi tekrar ocağa indirelim.Ocağın altını tam açıp kahvenin kabarmasını bekleyelim.Kahve kabarınca hemen altını kapatıp fincana havadan ve hızlı bir şekilde kahveyi dökelim.Kahveyi kesinlikle kaynatmayalım.Hemen servis yapalım. -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder