5 Kasım 2013 Salı

TABULE

200 GR İRMİK
500 GRAM DOMATES
1/2 SALATALIK
12 SAP TAZE SOĞAN
LİMON
2 ÇORBA KAŞIĞI
KIYILMIŞ MAYDANOZ
1 ÇORBA KAŞIĞI KIYILMIŞ NANE
6 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ
KARABİBER

Salatalık ve domatesleri soyup küçük küpler halinde kesin Süzülmeye bırakın. Suyu ile kalsın.
Bir büyük kâsede domatesleri, salatalığı, irmiği, kıyılmış maydanoz ve naneyi, limonların suyunu,zeytinyagını, ve biberi iyice harmanlayın. Bunları 6 saatbuzdolabında bekletin, irmik tüm suyu emip, yumuşasın ve şişsin. Ara sıra karıştırın. İrmik ağıza sert gelmemelidir.
Üzerini ince kesilmiş taze soganların başı ve nane yaprakları ile süsleyip servisyapın.

Not: Tabule, bir Kuzey Afrika yemeğidir. Bizdeki kısıra benzemektedir. Ancak bulgur yerine kullandıkları irmiktir ve soğuk suda yumşatılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder